top of page

ErP Nedir ? Ne İşe Yarar ?

Merhaba, geçtiğimiz birkaç ay içerisinde Türkiye ErP sistemine geçiş yapacağını kararlaştırmıştı. Gelin birlikte ErP sistemi nedir ve ne işe yarar bunları öğrenelim.

ErP Nedir ?

ErP (kurumsal kaynak planlama) , işletmelerin kaynaklarını (insan kaynakları fiziksel kaynaklar finansal kaynaklar) bir araya getirerek uçtan uca yönetilmesini ve verimli olarak kullanılmasını sağlamak ya da desteklemek için geliştirilmiş sistem ve yazılımların genel adıdır.

Üretimin sürdürülmesi için plan yapma ihtiyacı ile doğan ERP ‘nin açılımı “Enterprise Resource Planning” her ne kadar planlama adı ile tarifenmiş olsa da esasen yapılan iş yönetmedir. Planlamaya veri sağlayan bu altyapı yazılım ile birlikte birçok donanım da dâhil olduğu çok sayıda bileşen içerir.

Ne İşe Yarar ?

ERP işletmenin farklı iş tiplerini ve faaliyetlerini yönetmelerini sağlayan yazılım modüllerini tek bir veritabanı altında toplayan bir yapıdır.

ErP yazılımına geçiş önce işletmenin kendisini tanımlama böylece tüm iş ve süreçlerini tanımlaması anlamına geldiğinden İşletme süreçlerinin standardize ederek kolaylaştırır yalınlaştırır. Bu yalınlaşma ise direkt olarak işletmenin maliyetlerinde azalma ve zamanı verimli kullanma konusunda katkı sağlar.

ErP yazılımları işletmenin tüm departmanlarını birbirine bağlayan bir yapıya doğru işletmeyi evirirken işletmede farklı yönlerden bakılan konu ve işler için departmanlar ve süreçler arası uyum yakalanarak aynı dilin konuşmasına destek sağlar. Böylece işletmenin sözlü iş şekilleri sayılara verilere ve raporlara dönüştürerek işletmenize ve yöneticilere objektif bir karar alma imkânı kazandırır.


Tanıtılan Yazılar
Son Paylaşımlar
Arşiv
Etiketlere Göre Ara
Henüz etiket yok.
Bizi Takip Edin
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page